Aan de slag met The Great Bubble Barrier

Sinds april van dit jaar ben ik als communicatie adviseur betrokken bij de activiteiten van The Great Bubble Barrier in Amsterdam. Dit is heel cool want dit is een initiatief van 3 meiden die door middel van een bellenscherm (Bubble Barrier) plastic willen vangen in rivieren en kanalen. Dit is belangrijk omdat op deze manier wordt voorkomen dat het plastic in zee terechtkomt. Het bellenscherm is gebaseerd op een bestaande uitvinding maar in een nieuw concept om plastic te onderscheppen. Er zijn testen gedaan met het bellenscherm in de rivier de Ijssel en ook in Duitsland. De testen waren positief en nu is het zaak dat de eerste bellenschermen hun werk gaan doen.

Gezien mijn passie voor duurzaamheid en mijn eigen verhaal en communicatie achtergrond zit ik hier helemaal op mijn plek. Let’s go en op naar het avontuur. Hello World!

Eerste Bubble Barrier in Wervershoof: experiment tegen microplastics

In juni is een onderzoek gestart door een consortium bestaande uit drinkwaterbedrijf PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorder-Kwartier, KWR onderzoekinstituuut en The Great Bubble Barrier. Er is een Bubble Barrier geïmplementeerd bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wervershoof. Het onderzoek is specifiek gericht op microplastics. Lees meer op de projectpagina van The Great Bubble Barrier

Instagram