Storytelling Simone in ’t Veld over Microplastics

Dit jaar werd het tijd voor mijn eigen storytelling in de vorm van een video en enkele creatieve shots. Ik neem je graag mee in mijn persoonlijke verhaal en ik ben benieuwd of het je raakt.

Microplastics in badmode

Was jij op de hoogte van microplastics in badmode? Mijn internationale zoektocht ‘hoe het beste om te gaan met badmode’ heeft ertoe geleid een wasadvies te geven voor badmode. Met de huidige kennis is het wasadvies om badkleding met de hand te wassen zodat er zo min mogelijk microplastics vrijkomen.
Meer informatie: www.5gyres.org/plastic-fashion

Badmode blog beachwear.nl

Na het succes van mijn badmodeplatform www.beachwear.nl heb ik door de microplastics besloten een andere weg in te slaan met mijn online platform. Met de nieuwe inzichten voldeed de blog niet meer in de bestaande vorm.

Microplastics & The Great Bubble Barrier

Ook dit jaar werk ik mee aan het onderzoek dat The Great Bubble Barrier samen met haar partners doet bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wervershoof in Noord-Holland.
Meer informatie: www.thegreatbubblebarrier.com/microplastic-bubble-barrier-wervershoof

#ICARE2050 & wasmachinefilter.nl

Onze wasmachines zijn een bron van microplasticsvervuiling. Vandaar dat ik met overtuiging achter het wasmachinefilter sta van MarcelvangalenDesign in Boxtel. Om de urgentie weer te geven van het microplasticsprobleem heb ik de hashtag #ICARE2020 bedacht.
Meer informatie: https://www.icare2050.com en www.wasmachinefilter.nl en een artikel in Trouw.

Landelijk netwerk Microplasticvezels uit textiel

Sinds vorig jaar ben ik als communicatieadviseur betrokken bij het Landelijke Netwerk Microplastics uit textiel. Heel bijzonder dat partijen uit de hele modeketen zich hebben aangesloten om samen met de Nederlandse overheid verschil te kunnen maken. De microplastics hebben ook de aandacht in Europa maar met het Landelijke netwerk willen we ook op Europees en Internationaal vlak een verschil maken. In september 2021 zal hierover meer naar buiten komen en zal ik hier zelf ook meer over communiceren. Soon more!